Terijaki piletina – ukusi kineske kuhinje

Terijaki piletina – ukusi kineske kuhinje

SHARE

Sastojci:

2 komada pilećeg bijelog mesa
1 kašičica žutog šećera
1 kašičica narendanog đumbira
3 kašike soja sosa
1 kašičica gustina
ulje
malo vode
susam

Priprema:

1. U činiji izmiješati soja sos, šećer, đumbir i malo vode.
2. U tavi dobro zagrijati ulje. Dodati piletinu i ispržiti sa obe strane dok ne porumeni.
3. Uliti pripremljen sos i kratko prokuhati. Zatim sipati gustin izmućen u malo hladne vode.
4. Isključiti ringlu i ostaviti nekoliko minuta da se piletina dinsta u sosu.
5. Pečenu piletinu servirati na tanjir, posuti susamom i poslužiti uz skuhanu rižu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar