Trgana piletina – zaboravite na klasičnu pripremu

by | 13 Maja, 2020

Sastojci:

1,5 kg piletine bez kostiju
2 glavice crvenog luka
3 mrkve
5 čenova bijelog luka
2 lovorova lista
1 kašika soli
1 kašičica kumina
1 kašičica bibera
1 limun
100 g maslaca
bujon, voda ili vino

Priprema:

U veću posudu koja može u rernu stavite ulje, a zatim na vatri sa svih strana zapržite piletinu. Dodajte joj luk i mrkvu koje ste nasjekli na veće komade, bijeli luk i začine. Ostavite na vatri minutu do dvije, dodajte bujon, vodu ili vino toliko da prekrije dno, ubacite limun koji ste najprije dobro oprali i maslac, a zatim prebacite u rernu.

Pecite oko sat i po do dva sata uz povremeno provjeravanje na 180 stepeni, u zavisnosti od veličine komada mesa. Kada je gotovo, meso prebacite na dasku za sječenje i pomoću dvije villjuške trgajte na manje komade. Poslužite po želji.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.