Zapečene pletenice

by | 14 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 500 g pilećeg filea
  • 4 dl soka od paradajza
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl juneće supe
  • 1 veća brokula
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašikica sjeckanog bosiljka
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjski i pileći file uzdužno isjeći na trake debljine 2 cm.
2. Meso začiniti po ukusu pa uzimati po tri trake (kombinovati pileći i svinjski file), pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom i uplesti. Na kraju pletenice također zakačiti čačkalicu.
3. Pomiješati sok od paradajza, bijelo vino, ulje i juneću supu te dodati pasirani bijeli luk, bosiljak, začine po ukusu i promiješati.
4. U vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smjesu od paradajza, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa da ogreznu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
5. Brokulu obariti u slanoj vodi, ocijediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.