Zapečeni bataci

by | 19 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka sa karabatakom
  • 6 listova kačkavalja
  • 0,5 dl ulja
  • 3 dl soka od paradajza
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 dl pileće supe
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • kari, bosiljak
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće batake sa karabatakom uzdužno zasjeći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle.

2. Šnicle od bataka staviti na radnu površinu tako da kožurom budu okrenuti nadolje. Prekriti ih najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.

3. Istanjene batake natrljati karijem i začinima po ukusu.

4. Posebno sjediniti sok od paradajza, ulje, vino, pileću supu, bijeli luk u prahu, malo bosiljka i začine po ukusu.

5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smjese od paradajza. Zatim poslagati batake i prekriti ih listovima kačkavalja. Preliti preostalom smjesom da meso ogrezne. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.