Kebab sa tikvicama

by | 5 Februara, 2013

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 kašike prezli
  • 1 manje jaje
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • prstohvat mljevene paprike
  • mješavina začina
  • 1 manji paradajz
  • 1 veća tikvica
  • 150 g feta sira
  • 4 kašike ulja
  • biber, so

Priprema:

1. Crni luk i paradajz što sitnije isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, jaje, paradajz, crni luk, mljevenu papriku, prezle i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje. Pripremljenu smjesu ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
3. Tikvicu oguliti i izrendati na krupno rende. Potom je posoliti i sačekati da pusti sok a zatim dobro ocijediti. Oceđenu tikvicu sjediniti sa izmrvljenim feta sirom i dobro izmešati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smjese od sira a zatim urolovati i krajeve slijepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći na vrelom ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti bareni ili prženi krompir po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.