Kobasice s povrćem

by | 19 Februara, 2014

kobasice

Sastojci:

  • 50 g suhih domaćih kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 mrkva
  • 250 g kupusa
  • 40 g pirinča
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 1 kašika senfa
  • 50 g parmezana
  • 2 dl soka od paradajza
  • so, biber, ulje

Priprema:

1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, a bijeli luk ispasirati. Kobasicu isjeći na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti mrkvu, crni i bijeli luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati kupus i pržiti ga dok ne omekša.
4. Zatim dodati pirinač, kobasice, mljevenu papriku, senf i sok od paradajza. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi da svi sastojci omekšaju, a suvišna tečnost uvri. Pred kraj dodati začine po ukusu.
5. Gotovo jelo posuti parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.