Kremasti krompir s kobasicama

by | 13 Juna, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1 glavica crvenog luka
2 kobasice
4 krompira
300 ml kisele pavlake
2 jaja
suhi začin
so, biber
ulje

Priprema:

1. Krompir zajedno sa ljuskom skuhati, a potom ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Zatim, oguliti i isjeći na kockice.
2. Na malo ulja prodinstati crveni luk, pa kada omekša dodati kobasice isječene na kolutove i krakto propržiti.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa složiti polovinu krompira, nanijeti uprženi luk sa kobasicama i prekriti preostalim krompirom.
4. Zatim, sve preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom i začiniti po ukusu. Posudu prodrmati par puta kako bi preliv što bolje prodro u krompir, pa peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta tj. dok ne porumeni.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.