Kremasti rižoto s lignjama i aromatičnim biljem

by | 24 Augusta, 2019

Sastojci:

200 g lignji narezanih na kolutiće
1 crveni luk
2 čena bijelog luka
1 čaša bijelog vina
300 g riže okruglog zrna
sol i biber po ukusu
ružmarin
sjeckani peršun
30 g maslaca
maslinovo ulje
1 l cca vode ili bujona

Priprema:

U većem loncu na ulju dinstajte luk i bijeli luk. Prženom luku dodajte narezane lignje, posolite i dodajte biber pa pustite da se kuha 10 minuta. Dodajte vino i kuhajte još 10 minuta. Dodajte rižu i jednu šolju bujona, promiješajte i po potrebi dodajte još bujona, kada ga riža upije. Kada je riža u potpunosti kuhana, rižoto ostavite da odstoji  5 minuta poklopljen Umiješajte maslac i ružmarin. Kod posluživanja pospite svježe sjeckanim peršunom.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.