Kupus čorba s piletinom

by | 3 Oktobra, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 350 g pilećeg bijelog mesa
  • 500 g svježeg kupusa
  • 50 g putera
  • 2 kašike gustina
  • 1,5 l juneće supe
  • 2 žumanjka
  • 1 dl biljne pavlake
  • 2 kašike kisele pavlake
  • začin C, biber

Priprema:
1. Pileće bijelo meso skuhati u junećoj supi, ostaviti ga da se ohladi, te isjeći na kocke. Svjež kupus isjeći na rezance.
2. Na malo putera propržiti kupus kako bi omekšao, a potom dodati barenu piletinu i naliti supu u kojoj se piletina kuhala.
3. Gustin razmutiti sa malo vode te sipati u čorbu, začiniti je po ukusu i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.
4. Posebno umutiti biljnu pavlaku, žumanjke i kiselu pavlaku pa umiješati u gotovu čorbu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.