Lagani kremasti pileći rižoto

by | 27 Jula, 2018

Sastojci:

200 g pilećeg filea
300 g riže (za rižoto)
1,5 l pilećeg bujona
1 glavica luka
1 kašika sjeckanog peršuna
1 kašikla kisele pavlake
maslinovo ulje
sol i biber

Priprema: 

U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo luk i pržimo dok ne omekša.

Piletinu nasiječemo na kocke, dodamo u tavu i pržimo dvije minute. Dodamo rižu, začinimo solju i biberom te miješamo da riža upije malo masnoće.

Zatim stalno miješajući, postepeno podlivamo vrućim pilećim bujonom sve dok riža ne nabubri i ne omekša.

Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješamo sjeckani peršun, malo maslinovog ulja, kiselu pavlaku, sklonimo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji pet minuta.

Izvor: inirecepti.net.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.