Lignje na kineski način

by | 11 Decembra, 2013

lignje1

Sastojci:

  • 800 g očišćenih lignji
  • 1 manji svjež krastavac
  • 1 veća mlada mrkva
  • 100 g kupusa
  • 200 g šampinjona
  • 50 g gustina
  • prstohvat đumbira
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 dl soja sosa
  • ulje, mješavina začina

Priprema:

1. Lignje isjeći na kolutove, a krake ostaviti u komadu.
2. Krastavac i mladu mrkvu zajedno s korom isjeći na polukrugove, kupus na kocke, a šampinjone na listove.
3. Bijeli luk očistiti i ispasirati.
4. Lignje i povrće začiniti po ukusu a potom uvaljati u gustin i propržiti u voku na vrelom ulju da lignje omakšaju, a povrće ostane hrskavo. Potom ocijediti od suvišne masnoće.
5. Posebno na malo ulja propržiti pasirani bijeli luk. Sjediniti đumbir, soja sos, 1 dl vode, jednu kašičicu gustina i začine po ukusu pa dodati bijelom luku i sve zajedno kratko prokuhati.
6. U pripremljeni umak dodati prženo povrće i lignje pa sve promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.