Losos Alegro by 24kitchen

by | 10 Januara, 2013

Sastojci:

  • 4 filea lososa
  • 2 srednja krompira
  • majčina dušica, origano, žalfija za posipanje
  • so i biber po želji
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za sos:

  • 400 g kisele pavlake
  • 1 kašika maslaca
  • 200 g svježih pečuraka
  • 2 prstohvata majčine dušice
  • so i biber po želji

Način pripreme:

1. Komade ribe pospite solju i biberom. Začinite mješavinom usitnjene majčine dušice, origana i žalfije samo s jedne strane.
2. Narendajte krompire ili ih isjecite na tanke trake. Stavite u posudu sa slanom vodom i ostavite 15 minuta da izađe maksimalna količina skroba. Isperite ih, ocijedite i dobro osušite kuhinjskom krpom.
3. Krompire ravnomjerno rasporedite po ribi, po onoj strani koju ste posuli začinima. Dobro pritisnite rukama da se krompiri slijepe međusobno, ali i prilijepe uz ribu.
4. U teflonskom tiganju zagrijte maslinovo ulje, stavite komade ribe s krompirima prema dolje. Pržite dok ne porumene na srednjoj temperaturi. Okrenite komade ribe i na drugu stranu. Pržite ne više od 2-3 minuta.
5. Zapržite pečurke na maslacu i dodajte pavlaku. Začinite majčinom dušicom, solju i biberom. Kuhajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne.
6. Poslužite losos dok je topao, preliven sosom od pavlake.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.