Losos pljeskavice

by | 3 Marta, 2019

Donosimo vam recept za neobične pljeskavice od lososa, koje uz svoju neobičnu kombinaciju začina bude sva vaša čula. Za osvježavajući prilog preporučujemo domaći tartar sos.

Sve što vam je potrebno je…

Za pljeskavice:

  • File lososa bez koske
  • Jaje
  • 1/2 isjeckanog crvenog luka
  • Šaka svježe isjeckanog peršuna
  • 2 mlada luka isjeckana na komadiće
  • Kašičica kurkume u prahu
  • Prstohvat soli i bibera
  • Maslinovo ulje

Za prilog:

  • Grčki jogurt
  • Limun
  • Krastavac
  • Prstohvat soli i bibera

Priprema: File lososa začinite solju i biberom. U tiganju zagrijte malo maslinovog ulja, na srednjoj temperaturi, pecite file lososa sa obje strane po 2 minuta, čisto da promijeni boju, a onda ga sklonite sa šporeta i stavite u frižider da se malo ohladi. U veću posudu rukama izdrobite file lososa, dodajte jaje, luk, peršun, kurkumu, so i biber. Sve sastojke dobro izmiješajte da se sjedine. Formirajte male pljeskavice jednake debljine. Tiganj, sa malo maslinovog ulja, zagrijte na srednje jakoj vatri, svaku pljeskavicu pecite sa obje strane dok ne dobije tamniju opnu. Tanjir obložite papirnim ubrusom i na njega položite gotove pljeskavice, na taj način će papir upiti višak ulja iz njih. Izrendajte krastavac, posolite ga, pa ga polijte svježe cijeđenim limunovim sokom, zatim mu dodajte grčki jogurt i sve detaljno izmiješajte. Pljeskavice poslužite sa prilogom domaćeg tartar sosa i uživajte u njima.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.