Losos u tortilji

by | 24 Marta, 2015

Donosimo vam recept za fantastično glavno jeloLosos u tortilji

losos-u-tortilji

Potrebno je (za 1 osobu):
– 1 tortilja (ima ih u svakom supermarketu), 50 g dimljenog lososa, 100 g kisele pavlake, 50 g paprike, 50 g krastavca

Priprema:
– Tortilju premažite kiselom pavlakom, po ukusu posolite i pobiberite, pa preko nje stavite komadiće lososa (nepravilno iscjepkane).
– Na jednu polovinu tortilje (onu koja će kad se uvije biti u unutrašnjem djelu) poređajte papriku i krastavac, prethodno isječene na štapiće.
– Umotajte tortilju i opecite je na tiganju, tek da dobije boju i koricu.
– Potom napravite osvježavajući sos od sitno sjeckane mirođije, bosiljka, maslinovog ulja i limunovog soka, a koliko ćete čega staviti, zavisi od vašeg ukusa.
– Ovu jednostavnu salsu možete preliti preko tortilje, koju ste prethodno isjekli, ili služiti u posebnoj posudici.

Foto: Mladen Sekulić
Info: Queen’s Astoria Design Hotel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.