Categories Glavno jelo

Losos u umaku od meda i limuna

Sastojci:

100 g meda
60 ml soja sosa
2 kašike limunovog soka
3 kašike maslinovog ulja
4 filea lososa
so
biber
3 čena bijelog luka
1 limun
peršun

Priprema:

Pomiješajte med, soja sos i limunov sok. Na tavici zagrijte dvije kašike maslinovog ulja i položite losos kožom prema gore. Pecite 5-6 minuta, a potom preokrenite i dodajte preostalu kašiku ulja.

Ubacite nasjeckani bijeli luk i miješajte, a potom i mješavinu meda te limun narezan na kolutiće.

Pričekajte da se umak redukuje za trećinu i povremeno njime premažite gornju stranu lososa.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *