Losos u umaku od meda i limuna

by | 15 Marta, 2019

Sastojci:

100 g meda
60 ml soja sosa
2 kašike limunovog soka
3 kašike maslinovog ulja
4 filea lososa
so
biber
3 čena bijelog luka
1 limun
peršun

Priprema:

Pomiješajte med, soja sos i limunov sok. Na tavici zagrijte dvije kašike maslinovog ulja i položite losos kožom prema gore. Pecite 5-6 minuta, a potom preokrenite i dodajte preostalu kašiku ulja.

Ubacite nasjeckani bijeli luk i miješajte, a potom i mješavinu meda te limun narezan na kolutiće.

Pričekajte da se umak redukuje za trećinu i povremeno njime premažite gornju stranu lososa.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.