Lovačke krmenadle

by | 14 Jula, 2013

Lovacke-krmenadle-IMG_0938tekst

Potrebno je:  

  • 6 svinjskih krmenadli
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 500 g gotovih njoka
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • juneće supe od kocke po potrebi
  • 2 dl bijelog vina
  • 100 g brašna
  • 1 kašika senfa
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:  

1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. Crni luk isjeći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.

3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk i mesnatu slaninu. Vratiti krmenadle, preliti ih mješavinom bijelog vina, paradajz pirea i senfa, dodati njoke i naliti junećom supom da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri, a meso potpuno ne omekša. Gotovo jelo posuti peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.