Gurmanski tanjir

by | 31 Augusta, 2013

Gurmanski

Sastojci:

  • 50 g integralne riže
  • 30 g graška
  • 30 g kukuruza
  • 30 g mrkve
  • 30 g cvjetače
  • 30 g brokule
  • šnicle od sejtana
  • gomasio (propržen sezam sa krupnom morskom soli)

Priprema:

1. Šnicle od sejtana isjeći i propržiti na hladno cijeđenom ulju (može da bude suncokretovo, budevino ili bilo koje drugo – važno je samo da je hladno cijeđeno).
2. Povrće skuhati (najbolje na pari).
3. Napraviti dressing od soja sosa, malo bijelog luka, juhe od barenog povrća i kuzua (kuzu je napitak koji ima ulogu da da gustinu).
4. Sve zajedno prokuhati, pa kad počne da se zgušnjava preliti njime šnicle.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.