Remek – djelo meksičke kuhinje: Gvakamole

by | 17 Marta, 2019

Gvakamole je možda najveće kulinarsko remek – djelo meksičke kuhinje. Ovo jelo predstavlja namaz (pire ili gusti sos) od ispasirane unutrašnjosti avokada, kojoj se često dodaje sok od limuna i sitno isjeckani paradajz, luk i paprike.

Gvakamole je veoma rasprostranjen u Meksiku, SAD-u i Zapadnoj Evropi. Zdravo, ukusno i dijetetsko – ovo je tačan opis ovog meksičkog predjela. Zbog visokog sadržaja korisnih omega-3 masnih kiselina, vitamina B grupe, kao i vitamina E i K, ljudi koji su na dijeti ili žive zdravim načinom života preferiraju ovaj namaz. Jedan od najboljih recepata za gvakamole pronašli smo na sjajnom gastro blogu @milashomemade

Od sastojaka vam je potrebno:

2 zrela manja avokada
Sok od 1/2 limete
1 manji paradajz
1/4 glavice crvenog luka
1/2 nasjeckane paprike (ja sam htjela blažu varijantu, pa sam koristila papriku sličnu baburi)
2 čehna bijelog luka
So, biber

@milashomemade

Priprema: Nasjeckajte paradajz na kockice i stavite u cjediljku da se procijedi od viška vode. Avokado viljuškom izgnječite i dodajte sok limete, so i biber. Zatim tome dodajte paradajz i ostale sastojke, prethodno nasjeckane na sitne kockice. Promiješajte i ostavite malo da odstoji da se povežu ukusi (nije obavezno).

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Gastro blog milashomemade.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.