Categories Makrobiotički

Ukusni potaž od bundeve

Donosimo vam recept za potaž od bundeve koji će vas zagrijati ovih kišnih i prohladnih dana.

Sastojci:

  • 2kg bundeve
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 2 komada bijelog luka
  • 1/2 čili papričice
  • 2 grančice svježeg ruzmarina
  • 1 kocka za pileću supu
  • Sjemenke bundeve
  • Parmezan
  • So i biber

Pripreme: Na ulju propržite luk, celer, mrkvu, bijeli luk i ruzmarin, začinite sa solju i biberom, te dinstajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte isječenu bundevu i pileću kocku, pustite da provri, smanjite vatru i ostavite da se sve zajedno kuha 30 minuta. Kada povrće bude gotovo stavite ga u blender i umutite. Začinite sa solju i biberom. Na vrh potaža pospite bundevine sjemenke i izrendajte parmezan, te poslužite toplo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *