Marokanska junetina

by | 10 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 češnja bijelog luka
  • 2 lovorova lista
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 dl crnog vina
  • 50 g sušenog paradajza
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1/2 kašikice kima
  • 1/2 kašikice cimeta
  • 300 g tjestenine po želji
  • mješavina začina
  • 4 kašike ulja

Priprema:

1. Junetinu isjeći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradajz na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti. Povremeno dolijevati vode po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, izgnječeni pelat paradajza, sušeni paradajz, vinsko sirće i lovorov list. Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati kim, cimet i začine po ukusu.
5. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa procijediti od suvišne tečnosti.
6. Junetinu u aromatičnom sosu poslužiti uz barenu tjesteninu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.