Marokanski burger by 24Kitchen

by | 12 Januara, 2013

Sastojci:

  • mljeveno neso od jagnjeće plećke
  • zemičke
  • kašikica soli
  • kašikica bibera
  • kašikica korijandera
  • 1/2 kašikice kima
  • kašikica aleve paprike
  • kašikica ras el hanuta
  • ulje
  • 4 kašike kiselog mlijeka
  • kašikica harise (ili čili sosa)
  • sok od limuna
  • grančica svježe mente
  • nar

Način pripreme:

1. Sjedinite začine u posudu i promiješajte.

2. Rukama oblikujte loptice od mljevenog mesa. Uvaljajte ih u začine sa nekoliko kapi ulja sa svih strana. Oblikujte burgere i stavite ih da se peku na zagrijani roštilj na ćumur. Burgeri će pocrniti tokom pečenja zbog prisustva začina.

3. U zasebnu posudu izmiješajte mlijeko i harisu, dodajte sok od limuna i malo ulja. Promešajte.

4. Zagrejte zemičke na vatri. S donje strane stavite malo sosa, odozgo prekrijte burgerom, nekoliko listića mente i poklopite drugom polovinom zemičke.

5. Marokanski burger ukrasite zelenom salatom, jestivim cvijetićima i sjemenkama nara.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.