Medaljoni od patlidžana

by | 5 Septembra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:

2 patlidžana
1 pileći file ili 2 karabataka
200 g sira edamera
2 paradajza
1 glavica crnog luka
2-3 češnja bijelog luka
malo svježeg bosiljka
ruzmarin
so
biber
ulje

PRIPREMA:

1. Patlidžan ne guliti već ga samo dobro oprati, posušiti i eventualno očistiti oštećenja kore. Isjeći ga na okrugle kriške debljine otprilike 1 cm. Svaku krišku premazati uljem i malo posoliti. Poredati patlidžan u podmazanu tepsiju i peći na 220 °C.
2. Piletinu oprati i preliti je mješavinom ulja, soli, bibera i ruzmarina. Ostaviti nekoliko minuta da odstoji i ispeći. Pečeno meso isjeći na manje komade.
3. Crni luk oguliti i sitno isjeckati, pa ga kratko propržiti na vrelom ulju. Dodati mu sitno isjeckan paradajz, prstohvat soli i prstohvat šećera te sve skupa prodinstati. Pred kraj dinstanja dodati i sitno isjeckan bijeli luk.
4. Na pečen patlidžan stavljati kašiku sosa od paradajza, nekoliko komada pečenog pilećeg mesa, malo bosiljka, preko narendati sir i tako pripremljen patlidžan vratiti u vruću rernu i peći još maksimalno 5 minuta, samo kako bi se sve lijepo zapeklo.
5. Služiti uz pečeni krompir.

(Recept Sanje Vladušić iz Istočnog Sarajeva)

IZVOR: POŠALJI RECEPT BiH

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.