Medaljoni u sosu od kajmaka

by | 28 Juna, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 400 g šampinjona
  • 150 g kajmaka
  • 40 g senfa
  • 1 kašika gustina
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 2 dl juneće supe
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih isjeći na parčad, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Šampinjone isjeći na listove.
4. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, potom sipati juneću supu i mješavinu neutralne pavlake i gustina. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Pred kraj dinstanja dodati kajmak i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz bareno povrće.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.