Categories Glavno jelo

Medeni bataci u paradajz sosu

Potrebno je:

4-5 bataka sa karabatacima
glavica crvenog luka
3 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
crvena ljuta papričica
2 kašičice majčine dušice
750 ml pasiranog paradajza
so, biber
kašika meda

Priprema:

Isjeckani crveni i bijeli luk propržite na maslinovom ulju. Očistite papričicu od sjemenki, isjeckajte je, stavite u tavu sa majčinom dušicom i dinstajte sve zajedno. Dodajte pasirani paradajz, med, posolite, pobiberite i kuhajte otprilike 10 minuta poklopljeno. Ako je previše gusto, dodajte malo vode.

Ubacite u sos batake i kuhajte zajedno 5 minuta, a zatim poredajte meso u podmazani pleh, ostatak sosa prelijte preko i zapecite u rerni. Poslužite jelo uz rižu i salatu.

Izvor: Ženski magazin

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *