Mirisne pečene paprike punjene piletinom i tjesteninom

by | 13 Oktobra, 2016
Foto: Stockfood

Foto: Stockfood

Potrebno vam je:
200 g pilećih prsa
1 čen bijelog luka
2 lovorova lista
200 g tjestenine
100 g sira
100 ml vrhnja za kuhanje
3 žlice sjeckanog peršina
4 paprike
Sol, biber

Priprema:
– Pileća prsa začinite solju, biberom i protisnutim bijelim lukom.
– Stavite ih u posudu i dodajte lovorov list, dodajte vode toliko da prekrije piletinu i kuhajte na većoj vatri oko 20 minuta. Izvadite iz vode i nasjeckajte na kockice.
– Skuhajte tjesteninu pa je pred kraj kuhanja ocijedite tako da vam ostane barem 100 ml vode u kojoj se kuhala.
– Ubacite ribani sir i prelijte vrhnjem za kuhanje. Kuhajte dok se sir ne otopi, a vi ne dobijete kremastu tjesteninu. Začinite solju i biberom i dodajte peršin.
– Paprike očistite, premažite ih maslinovim uljem i napunite tjesteninom.
– Pospite s još malo sira pa zapecite oko 15 minuta u rerni na 180 stepeni.

IZVOR: GASTRO.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.