Musaka od patlidžana

by | 30 Septembra, 2017

SASTOJCI:
1 kg patlidžana
500 g mljevenog mesa
2 glavice crnog luka
malo bijelog luka
7 jaja
ulje
1 čaša mlijeka
so
biber
mješavina začina

PRIPREMA:
1. Patlidžan dobro oprati i pažljivo odstraniti mrlje sa kore ukoliko ih ima. Isjeći ga uzdužno na kriške, dobro nasoliti i ostaviti da stoji 30 minuta. Nakon toga kriške dobro oprati i ostaviti ih da se ocijede.
2. Za pohovanje pjenasto umutiti 3 jaja i pripremiti brašno.
3. Svaku krišku patlidžana umočiti prvo u brašno pa u jaja i stavljati na vrelo ulje da se prže. Pohovani patlidžan redati na kuhinjski ubrus kako bi upio višak masnoće.
4. Mljeveno meso i sitno isjeckani crni luk izdinstati u dubljoj tavi, pa dodati mješavinu začina, so, biber i ostale začine po želji.
5. Odgovarajuću tepsiju podmazati, pa složiti red pohovanog patlidžana. Preko patlidžana istresti dinstano meso te prekriti preostalim patlidžanima.
6. Rernu prethodno zagrijati na 250 °C pa u nju ubaciti pripremljenu musaku i peći maksimalno 10 minuta.
7. Umutiti 4 jaja, dodati čašu mlijeka i preliti preko musake. Vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.

(Recept Ismire Šehović iz Tuzle)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.