Musaka od ribe

by | 4 Aprila, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
500 g filea soma
500 g blitve
2 mrkve
1/2 korijena celera
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
3,5 dl neutralne pavlake
3 veća krompira
2 jajeta
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašičica senfa
sok od pola limuna
mješavina začina

Priprema:
1. File soma poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Blitvu očistiti od peteljki, bijeli luk sitno isjeckati.
3. Krompir zajedno sa korom obariti pa ga oguliti i isjeći na kolutove.
4. Crveni luk isjeći na kockice, a mrkvu i celer izrendati na krupno rende.
5. Na malo maslinovog ulja propržiti bijeli luk te dodati blitvu. Pržiti uz neprestano miješanje dok blitva ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
6. Posebno na malo ulja propržiti crveni luk pa dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
7. U ohlađeno povrće dodati neutralnu pavlaku, jaje, začine po ukusu i promiješati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju sipati dinstanu blitvu da prekrije dno. Preko nje rasporediti file soma i preliti smjesom od neutralne pavlake.
9. Zatim odozgo utisnuti kolutove krompira tako da se na krajevima preklapaju. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok jelo ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.