Musaka sa patlidžanom

by | 15 Decembra, 2013

musaka sa patlidzanom

Sastojci:

  • 2 srednja plava patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 500 g mlevene junetine
  • 150 g pelata paradajza
  • 150 g kačkavalja
  • 40 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 20 g parmezana
  • 5 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Patlidžanima odsjeći vrhove a zatim ih zajedno sa korom isjeći na tanke listove. Potom listove propržiti sa obe strane na vrelom ulju da porumjene.
2. Crni luk iseći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk pa dodati mlevenu junetinu i dinstati na umjerenoj temperaturi. Kada je meso napola dinstano, dodati isjeckani pelat paradajza i začine po ukusu te dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Na svaki list patlidžana staviti kašiku fila od mesa i urolovati.
5. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlijeko mješajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu i parmezan.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati rolnice patlidžana. Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti bešamel sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumjeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.