Neobične šnicle

by | 12 Septembra, 2013

Neobicne-Snicle

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 500 g špinata
  • 2 parčeta hljeba
  • 1 dl mlijeka
  • 150 g prezli
  • 4 jajeta
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 dl ulja
  • 500 g brokula
  • 2 mrkve
  • 2 dl pavlake
  • 50 g majoneza
  • 1 kašika senfa
  • začin C, biber

Priprema:

1. Sredinu hljeba potopiti u mlijeko te iscijediti i izmrviti, špinat obariti, procijediti i sitno isjeckati, peršun takođe sitno isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, sšpinat, izmrvljenu sredinu hljeba, 2 jajeta, 2 kašike prezli i peršun, te začiniti po ukusu i dobro izmiješati.
3. Od pripremljene mase oblikovati šnicle, pa svaku umočiti u umućena jaja, a potom je uvaljati u prezlu i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
4. Brokule i mrkvu očistiti i obariti u slanoj vodi.
5. Posebno sjediniti pavlaku, majonez i senf.
6. Pržene šnicle servirati na tacnu za služenje, preliti ih pripremljenim umakom, a kao prilog poslužiti obarenu mrkvu i brokule.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.