Nevjestin buket

by | 30 Novembra, 2018

Sastojci: 

500 g mljevenog mesa
2 crvena luka
3 čena bijelog luka
1 jaje
2 kašike prezle
3 kašike mlijeka
1 tikvica
1 patlidžan
2 paradajza
4-5 cherry paradajza
so i biber, po ukusu
Preliv
3 jaja
2 kašike kisele pavlake
100 g trapista
so i biber, po ukusu
malo svježeg kvasca

Priprema:

Pripremiti mesnu smjesu, tako što nasjeckamo crveni i bijeli luk, pomešamo sa mesom, prezlom, jajetom, mlijekom i začinima. Pleh nauljite i utisnete je, praveći prstima udubljenja u koja ćete stavljati ružice od povrća.

Tikvice i patlidžan isecite na trake, a paradajz na kriške. Posolite, prvo položite trakicu tikvice, preko patlidžan i 2-3 polukruga paradajza i smotate ružicu. Postavljate ih u udubljenja. Poredajte i cherry paradajz.

Za preliv umutite jaja sa pavlakom, dodajte rendan trapist i začinite po ukusu. Prelijte preko mesa, pazeći da ne prekrijete ružice. Rernu podgrijati na 200 stepeni, staviti sud za pećenje, pa smanjiti na 180 stepeni i peći oko 30-tak minuta da jelo fino porumeni.

Prijedlog za dekoraciju: Posuti sjeckanim vlascem.

Izvor: superrecepti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.