Oslić sa sirom

by | 20 Februara, 2014

oslic

Sastojci:

  • 700 g fileta oslića
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • 40 g parmezana
  • 30 g putera
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g mocarele
  • 150 g kačkavalja
  • 3 paradajza
  • 1 limun, ulje
  • mješavina začina

Priprema:
1. Filete oslića isjeći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i poprskati sokom od limuna.
2. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i parmezana.
3. Panirane filete spuštati na vrelo ulje i pržiti najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
4. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati 2 ravne kašike brašna i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati sjeckanu mocarelu i začine po
ukusu i uz neprestano miješanje sačekati da se sir otopi.
5. Paradajz isjeći na kolutove. Na svaki komad ribe staviti kolut paradajza, preliti ga sa malo sosa od mocarele i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Zatim filete poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i kratko peći u rerni dok se sir ne otopi.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.