Oslić u pivskom tijestu

by | 15 Februara, 2019

Za pivsko tijesto vam je potrebno:

250 g brašna
200 ml piva
2 jaja
2 bjelanca
so

Priprema: Brašno, jaja, so i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta na mirovanje. Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.

I još:

800 g fileta od oslića
limunov sok
so
mljeveni biber
ulje za prženje

Priprema ribe: Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.

Pohanje: Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se jako zagrije. Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohanje te stavite na tavu. Smanjite vatru. Pecite svaku stranu oko 3 minute. Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.