Palenta i gljive iz rerne

by | 10 Oktobra, 2018

Sastojci: 

450 g gljiva
100 g parmezana
1 šolja palente
6 čenova bijelog luka
2 kašike maslaca
4 grančice timijana/majčine dušice
maslinovo ulje

Priprema:

Pomiješajte gljive, timijan i bijeli luk. Dodajte  sol i biber, pa i maslinovo ulje. Prebacite ih u posudu za pečenje u jednom sloju i pecite ih na 180 stepeni dok se ne ispeku.

U lončiću zagrijte četiri i po šolje vode, dodajte pola količine maslaca i so. Maknite s vatre, pa postepeno dodajte palentu i miješajte čitavo vrijeme. Poklopite lonac, ubacite u pećnicu i pecite oko pola sata.

Izvadite palentu iz pećnice i dodajte ostatak maslaca. Dobro pomiješajte. Kada ste palentu izvadili iz pećnice, pojačajte temperaturu na 200 stepeni pecite gljive još pet minuta, pa ih izvadite. Poslužite palentu s pečenim gljivama.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.