Panirani oslić s bijelim lukom

by | 19 Juna, 2018

Sastojci

500 g fileta oslića
2 kašike suhog biljnog začina
sok od 1 limuna
1 kašičica bibera
3 čena bijelog luka
100 g bijelog brašna
100 g kukuruznog brašna
ulje za prženje

Priprema

Filete operite i prosušite.

Bijeli luk očistite, sitno nasjeckajte i pomešajte sa suhim biljnim začinom, limunovim sokom i biberom, pa smjesu rukama utapkajte u ribu.

Ribu uvaljajte u mješavinu obje vrste brašna, a zatim je pržite na vrelom ulju po tri minuta minuta sa svake strane.

Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.