Paprike punjene grahom i orasima

by | 15 Decembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
8 većih paprika
1 sturk prase
120 g sjeckanih oraha
400 g graha iz konzerve
sjeckani list celera
800 ml supe od povrća
500 ml soka od paradajza
2 krompira
3 kašike brašna
so, biber
suhi začin
ulje

Priprema:
1. Paprike izdubiti i očistiti od peteljki i sjemena. Grah proprati, ocijediti i ispasirati. Krompir isjeći na kriške debljine oko 2 mm.
2. Prsu isjeći na sitno, pa propržiti na malo ulja.
3. Dodati rižu, pa kratko prodinstati i skloniti sa vatre.
4. Dodati mljevene orahe, pasiran grahpa sve dobro sjediniti i začiniti prema ukusu.
5. Paprike puniti filom pa zatvoriti kriškama krompira i redati u dublju šerpu.
6. Na malo ulja propržiti brašno vodeći računa da ne promijeni boju, pa dodati 300 ml supe od povrća i 200 ml soka od paradajza, uz stalno miješanje.
7. Pripremljenom zaprškom preliti paprike i doliti ostatak tečnosti.
8. Kuhati na umjerenoj temperaturi oko 50 minuta, a zatim paprike staviti u ugrijanu rernu na 220ºC da se zapeku.
9. Poslužiti toplo uz salatu po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.