Paprike punjene patlidžanom

by | 6 Novembra, 2013

punjene-paprike

Sastojci:

  • 8 paprika babura
  • 1 srednji plavi patlidžan
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čšenja bijelog luka
  • 400 g mljevene junetine
  • 60 g tarane, ulje
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 2 paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 1 l soka od paradajza
  • 1 kašika šećera
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Patlidžan oguliti te i njega isjeći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Potom dodati patlidžan i nastaviti s dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Nakon toga dodati taranu, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sipati 2 dl soka od paradajza i nastaviti s dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri, a tarana ne omekša.
5. Paprike babure pažljivo izdubiti i napuniti pripremljenim filom. Zatvoriti ih kolutovima paradajza.
6. U veću šerpu sipati malo ulja, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati sok od paradajza uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Potom dolijevati malo vode da bi se dobio ređi sos. U sos od paradajza dodati šećer i začine po ukusu.
7. Na kraju u sos spustiti punjene paprike sa završecima okrenutim nagore i kuhati ih na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.