Paprike punjene sirom

by | 3 Marta, 2013

Sastojci:

  • 15 suhih paprika
  • 400 g prevrelog sira
  • 400 g mladog sira
  • 2 jajeta
  • 1 krompir srednje veličine
  • bosiljak, ulje
  • 3 dl supe od povrća
  • mješavina začina

Priprema:
1. Suhe paprike preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre.
2. Krompir oguliti i isjeći na tanje kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni mladi i prevreli sir. Dodati jaja, malo bosiljka i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
4. Pripremljenim filom napuniti omekšale paprike. Kolutove krompira isjeći tako da se njima mogu zatvoriti paprike da fil ne iscuri.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati malo supe od povrća. Potom poslagati paprike i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok se fil ne stegne.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.