Paradajz čorba s pečurkama

by | 4 Decembra, 2013

corba

Sastojci:

  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 5 dl soka od paradajza
  • 7 dl supe od povrća
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g celera
  • 1 dl pavlake za kuhanje
  • mješavina začina
  • ulje, biber

Priprema:

1. Šampinjone i bukovače isjeći na listove, crni luk na sitne kockice, a celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati bukovače i celer pa nastaviti s dinstanjem uz dolijevanje vode po potrebi dok pečurke ne omekšaju.
3. Potom dodati šampinjone te i njih kratko prodinstati.
4. Zatim sipati mješavinu supe od povrća i soka od paradajza, dodati začine po ukusu i kuhati na umherenoj temperaturi.
5. U gotovu čorbu umiješati pavlaku za kuhanje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.