Pasta sa morskim plodovima

by | 18 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 400 g miješanih morskih plodova
  • 400 g taljatela
  • 5 dl neutralne pavlake
  • 40 g parmezana
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • kora od jednog limuna
  • mješavina začina, so

Priprema:

1. Bijeli luk ispasirati i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati morske plodove te i njih kratko propržiti.
2. Zatim sipati neutralnu pavlaku i kuhati na umjerenoj temperaturi dok morski plodovi ne omekšaju.
3. Pred kraj kuhanja dodati parmezan, peršun, rendanu koru limuna i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuhati.
4. Taljatele obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom ih ocijediti od suvišne tečnosti.
5. Obarene taljatele preliti umakom od morskih plodova.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.