Pastrmka iz rerne

by | 4 Februara, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
800 g fileta losos pastrmke
1 manja glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
1 cm korijena đumbira
1/2 kašičice mljevene paprike
100 ml kečapa
1 kašičica šećera
3 kašike maslinovog ulja
400 g šampinjona
3 kašike kukuruznog griza
so, biber
ulje

Priprema:
1. Crveni luk očistiti i sitno isjeckati, bijeli luk ispasirati.
2. Korijen đumbira oguliti i izrendati na sitno.
3. U manjoj posudi sjediniti crveni i bijeli luk, rendani đumbir, mljevenu papriku, kečap, šećer, maslinovo ulje, malo soli i bibera, pa dobro izmiješati.
4. Filete pastrmke isjeći na krupnije komade, preliti ih pripremljenom marinadom i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
5. Tepsiju poprskati uljem, rasporediti u nju mariniranu ribu i odgore je posuti kukuruznim grizom. Peći u zagrijejanoj rerni na 200°C dok riba ne porumeni.
6. Dok se riba peče, šampinjone isjeći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz ribu.

Izvor: Bakina kujna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.