Pastrmka na ohridski način

by | 8 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 1 kg pastrmki
– 100 gr suhe slanine
– bijeli luk
– veza peršuna
– 150 gr kajmaka
– so, biber

Priprema:

Riba treba da bude svježa, veličina komada nije od presudnog značaja, ali svakako birajte veće komade.

Unutrašnjost ribe napunite sjeckanom slaninom, izgnječenim bijelim lukom, peršunovim lišćem, solju i biberom. Zatvorite čačkalicom, premažite uljem i pecite na roštilju po desetak minuta svaku stranu.

Pastrmka na žaru se zatim prelije rastopljenim kajmakom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.