Pečenica u lisnatom tijestu

by | 12 Marta, 2013

Sastojci:

  • 300 g lisnatog tijesta
  • 600 g mljevenog svinjskog mesa
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 50 g sušenog paradajza
  • 2 parčeta starog hljeba
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena češnjaka

Priprema:

1. Zelene masline isjeći na kolutove, sušeni paradajz i crni luk na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati.
2. Stari hljeb natopiti vodom, a potom ga ocijediti i izmrviti.
3. U većoj posudi sjediniti mljeveno svinjsko meso, masline, crni luk i češnjak, sušeni paradajz, izmrvljeni hljeb, jedno jaje i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Od pripremljene smjese oblikovati veknu. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, preliti sa malo ulja pa u nju položiti oblikovanu veknu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Potom izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
5. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Potom prohlađenu veknu obložiti lisnatim tijestom. Od viška tijesta oblikovati trake i unakrsno ih prilepiti. Premazati tijesto umućenim jajetom i posuti susamom.
6. Ovako upakovanu pečenicu vratiti u rernu i peći dok tijesto ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.