Pikantna pileća krilca iz rerne

by | 7 Juna, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1 kg pilećih krila
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica aleve paprike
½ kašičice ljute aleve paprike
½ kašičice mljevenog korijandera
½ kašičice bijelog luka u prahu
ulje

Priprema:

1. Krilca oprati i posušiti papirnim ubrusom, a zatim blago nauljiti sa svih strana.
2. Sve začine sjediniti i dobro ih utrljati u piletinu.
3. Pleh ili vatrostalnu posudu obložiti papirom za pečenje, poredati piletinu, blago preliti uljem i dobro ušuškati drugim listom papira za pečenje.
4. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
5. Zatim, skloniti papir za pečenje i nastaviti sa pečenjem dok krilca ne dobiju finu, braonkastu boju i hrskavu spoljašnjost.
6. Poslužiti toplo uz umak ili salatu po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.