Pikantni račići u sosu od narandže

by | 29 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

½ kg smrznutih račića
1 čen bijelog luka
2 cm korijena đumbira
1 narandža
10 ml soja sosa
20 ml tabasko sosa
1 kašika meda
maslinovo ulje
so, biber
peršunov list

Priprema:

1. Bijeli luk i đumbir očistiti i sitno isjeckati. Narandžinu koru izrendati, a posebno iscijediti sok.
2. Odmrznute i očišćene račiće/gambore propržiti na ugrijanom ulju, koliko da promijene boju (oko 3 minuta). Izvaditi ih iz tave i ostaviti sa strane.
3. U isto ulje dodati sitno sjeckan bijeli luk i đumbir pa propržiti da zamiriše.
4. Tavu skloniti sa vatre pa dodati sok od narandže, soja sos, tabasko i med, pa vratiti na vatru i uz redovno miješanje ukuhati toliko da se tečnost malo reducira.
5. Skloniti sa vatre, dodati propržene račiće, začine i rendanu koru narandže, pa kratko vratiti na vatru.
6. Poslužiti uz kuhanu rižu i dekorisati listom peršuna.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.