Pilav sa šafranom

by | 7 Maja, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
– 2 pileća bataka s karabatakom
– 1 crvena paprika
– 100 g graška
– 50 g kulena
– 200 g riže
– 1 glavica crnog luka
– 1 kocka pilećeg bujona
– prstohvat šafrana
– so, biber
– mješavina suhog biljnog začina
– ulje

Priprema:
1. Batake posoliti i posuti mješavinom suhog biljnog začina po ukusu, te utapkati prstima.
2. U dubljem tiganju ugrijati ulje, dodati batake i pržiti ih sa svih strana dok ne porumene.
3. Posebno skuhati kocku bujona u 600 ml vode.
4. Izvaditi batake iz tiganja, odložiti ih na tanjir pa u istu masnoću dodati sitno isjeckan crni luk. Pržiti ga dok ne postane staklast. Zatim dodati grašak, isjeckanu crvenu papriku i rižu.
5. Naliti s malo bujona i promiješati kašikom. Krčkati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje bujona.
6. Kada se riža skuha, posuti ga biberom i šafranom, dodati isjeckan kulen, te promiješati.
7. Prebaciti ga u vatrostalnu posudu, pa odozgo poredati pržene pileće batake.
8. Peći 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200°C.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.