Pileća krem čorba

by | 15 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 manja tikvica
  • 300 g bijelog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 50 g celera
  • 1 dl pavlake
  • 4 kašike ulja
  • 1,5 l vode
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Krompir i tikvice oguliti i isjeći na kocke, a pileće bijelo meso isjeći na kockice.
2. Celer očistiti i izrendati na krupno rende, a crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati celer te i njega kratko propržiti.
4. Naliti vodom, dodati krompir i kuhati dok krompir napola ne omekša. Potom dodati tikvice i kuhati dok povrće ne omekša.
5. Procijediti povrće, a tečnost sačuvati. Povrće sa malo tečnosti izmiksati i vratiti u tečnost u kojoj se kuvhalo. Dodati piletinu i nastaviti sa kuhanjem. Po potrebi dolijevati malo vode dok piletina ne omekša.
6. Pred kraj kuhanja dodati začine po ukusu.
7. U gotovu čorbu umiješati pavlaku.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.