Pileći bataci u slatko-kiselom sosu

by | 15 Januara, 2017
Foto: Dobra Hrana specijal

Foto: Dobra Hrana specijal

Sastojci:

8 pilećih bataka sa karabatkom
300 g pečene paprike
350 ml crnog vina
1 glavica crvenog luka
3 čena bijelog luka
1 kašika meda
2 kašike slatke pavlake
1 feferona
1 kašika soja sosa
2 lovorova lista
1 kašika slatke mljevene paprike
50 ml maslinovog ulja
mješavina začina, biber

Priprema:

1. U teflonskoj tavi ugrijati ulje, pa propržiti batake sa svih strana da porumene, izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Sitno isjeckati papriku, crveni i bijeli luk pa propržiti na masnoći od mesa, dodati vino, med, slatku pavlaku, soja sos i lovorov list te dinstati još 10 minuta.
3. Pred kraj dinstanja dodati sitno sjeckane feferone, mljevenu papriku i začiniti po ukusu, zatim vratiti batake pa sve zajedno dinstati još 10 minuta.
4. Na tanjir za serviranje složiti batake, pripremljen sos ispasirati pa preliti preko bataka i služiti uz kuhani krompir.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.