Piletina na kineski način

by | 21 Marta, 2013

Potrebno je:

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 bjelance
  • 1/2 šolje kukuruznog griza
  • 1 čen češnjaka
  • 1 praziluk
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika konjaka
  • 1 kašika soja sosa
  • so
  • biber
  • 2 kašike ulja

Priprema:

1. Pileće grudi isjeći na trake dužine 5 cm, praziluk i papriku na kocke, a češnjak ispasirati.
2. Meso posoliti, pobiberiti i natrljati češnjakom.
3. Umutiti bjelance u čvrst snijeg, dodati kukuruzni grizi polako promiješati. Potom meso umakati u pripremljenu smjesu i propržiti na vrelom ulju. Pečeno meso izvaditi i ostaviti sa strane.
4. Na istoj masnoći propržiti praziluk i papriku. Vratiti meso u tiganj, dodati konjak i soja sos pa još malo prodinstati. Jelo poslužiti uz barenu rižu.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.