Piletina punjena makaronama

by | 29 Jula, 2013

kuvarica

Sastojci:

  • 1 pile od 1,8 kg
  • 150 g makarona
  • 30 g senfa
  • 200 g švapskog sira
  • 1 crvena paprika
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 jaje
  • 4 kašike ulja
  • kari, biber, so
  • mješavina začina

Priprema:

1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Prekriti je najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocijediti.
3. Mesnatu slaninu isjeći na kockice i propržiti na malo ulja kako bi porumenila, a potom je ocijediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i sjemena i isjeći na štapiće.
5. U većoj posudi sjediniti obarene makarone, jaje, švapski sir, papriku i slaninu. Dodati kari, začine po ukusu i polako promiješati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po ukusu i premazati senfom. Duž jednog kraja nanijeti pripremljen fil od makarona, a potom urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200 C 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.8. Pečenu piletinu ostaviti da se prohladi, a potom je isjeći na parčad i poslužiti.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.