Piletina s ananasom

by | 19 Juna, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 150 g boranije
  • 1/2 crvene babure paprike
  • 180 g ananas iz kompota
  • 0,5 dl soja sosa
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike gustina
  • 300 g špageta
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso isjeći na krupnije kocke, crni luk na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati. Boraniju i crvenu papriku uzdužno isjeći na tanje štapiće.
2. Špagete obariti u slanoj vodi a potom ih ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti sa malo soja sosa i promiješati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocijediti i posuti gustinom. Propržiti je u voku na vrelom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk a zatim dodati boraniju i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali soja sos, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promiješati varjačom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.